Масло 0W40

Покажи:
Сортирай по:

MANNOL LEGEND + ESTER 0W40 1L

Универсално бисинтетично (PAO + естери) първокласно моторно масло, предназначено за нови поколения..

27.40 лв. 16.50 лв.

MANNOL LEGEND + ESTER 0W40 4L

Универсално бисинтетично (PAO + естери) първокласно моторно масло, предназначено за нови поколения..

93.80 лв. 56.50 лв.

Mercedes-Benz AMG 229.5 0W40 1L

Моторното масло Mercedes-AMG High Performance Engine Oil 0W-40 е произведено с особена грижа към д..

66.20 лв. 39.90 лв.

Mercedes-Benz AMG 229.5 0W40 5L

Моторното масло Mercedes-AMG High Performance Engine Oil 0W-40 е произведено с особена грижа към д..

287.00 лв. 172.90 лв.

MOTUL 8100 X-MAX 0W40 1L

Моtul 8100 Х-mах 0W40 e 100% cинтeтичнo мoтopнo мacлo, paзpaбoтeнo зa нaй-нoвитe cъвpeмeнни cпopтн..

47.89 лв. 30.90 лв.

MOTUL 8100 X-MAX 0W40 5L

Моtul 8100 Х-mах 0W40 e 100% cинтeтичнo мoтopнo мacлo, paзpaбoтeнo зa нaй-нoвитe cъвpeмeнни cпopтни ..

195.14 лв. 125.90 лв.

Маслото с вискозитет 0W-40 е специално разработено моторно масло, което се използва за смазване на автомобилни двигатели. Тази конкретна класификация на масло предоставя оптимална защита на двигателя при различни температури и работни условия.

Ключови характеристики и приложения на маслото 0W-40:

  1. Вискозитет при ниски температури (0W): Цифрата "0" пред "W" показва, че маслото е изключително течно при студени условия. Това позволява лесното стартиране на двигателя дори при ниски температури, като осигурява оптимално смазване веднага след стартиране.

  2. Вискозитет при работна температура (40): Числото "40" означава, че маслото запазва своята вискозитет при работна температура. Това поддържа защитата на двигателя, осигурявайки добра смазване и стабилна работа дори при високи температури и интензивно натоварване.

Маслото 0W-40 се използва често във високопроизводителни автомобили или тези с по-стари двигатели, които изискват по-висока вискозитетна класификация. Това масло е проектирано да осигури оптимална защита на двигателя, подобрена производителност и намалено триене във всички условия на шофиране.

Важна информация

Ето още някои важни аспекти и информация относно маслото с вискозитет 0W-40:

  1. Синтетично масло: Маслото с вискозитет 0W-40 често е от синтетична формула. Този тип масло предлага по-добра издръжливост при високи температури, подобрена защита срещу износване и по-дълъг интервал между смяните на маслото спрямо конвенционалните масла.

  2. Подходящо за различни видове двигатели: Маслото 0W-40 е подходящо както за бензинови, така и за дизелови двигатели. То предоставя оптимална защита на двигателя както при по-студени, така и при по-топли условия.

  3. Спецификации и одобрения: Важно е да се отбележи, че различните производители на автомобили и двигатели могат да имат свои специфични изисквания за маслото. Затова, при избора на масло е добре да се потърси такова, което отговаря на спецификациите и одобренията на производителя на автомобила.

  4. Предимства: Маслото 0W-40 е известно с висока степен на защита срещу износване и намалено триене. Това подобрява ефективността на двигателя, му осигурява по-добра работа и води до по-дълъг живот.

  5. Препоръки за смяна: Времената на смяна на маслото за всеки автомобил могат да варират в зависимост от използваната марка и тип на маслото, условията на шофиране и препоръките на производителя. Все пак, обикновено се препоръчва редовната смяна на маслото на около 8,000 - 10,000 километра.

Маслото с вискозитет 0W-40 е важен фактор за поддържане на здравето и дълготрайната работа на автомобилния двигател. То е създадено с цел да осигури максимална защита и ефективност, и е важно да се използва съгласно препоръките на производителя на вашия автомобил.

Производители на масла 0W-40 в Automarks.bg

Ето информация за някои от изброените производители на масла с вискозитет 0W-40:

  1. MANNOL: MANNOL е производител на автомобилни масла и други маслени продукти. Те предлагат различни видове масла, включително масла с вискозитет 0W-40, които са формулирани, за да осигурят висока защита на двигателя и оптимална работа при различни температурни условия. MANNOL е популярен избор сред потребителите и предлага разнообразие от продукти за автомобилната индустрия.

  2. MOTUL: MOTUL е известен с висококачествените си масла и маслени добавки. Техните продукти с вискозитет 0W-40 са специално разработени за високопроизводителни автомобили и предлагат оптимална защита на двигателя при различни работни условия. MOTUL е популярен сред автомобилните ентусиасти и професионалисти, които търсят най-доброто за своя автомобил.

  3. Mercedes-Benz: Mercedes-Benz, като производител на автомобили, предлага своя собствена линия масла с вискозитет 0W-40, които са препоръчани за употреба в техните автомобили. Тези масла са специално формулирани, за да отговарят на спецификациите и изискванията на двигателите на Mercedes-Benz и да осигурят оптимална производителност и защита на двигателя.

Всички тези производители предлагат масла с вискозитет 0W-40, които са предназначени да осигурят надеждна защита и ефективност на двигателя в различни условия на шофиране.