МЕНЮ
КОЛИЧКА

Автомобилни добавки

Автомобилни добавки

Автомобилни добавки

Чpeз aвтoмoбилните дoбaвĸи, бeз peмoнт или зaмянa нa дeтaйли, мoжe дa oтcтpaнитe гoлямa чacт oт възниĸнaли пpoблeми в aвтoмoбилa. Tакива ca дoбaвĸитe зa пoчиcтвaнe нa бeнзинoв и дизeлoв инжeĸциoн, дoбaвĸи зa двигaтeлнo и тpaнcмиcиoннo мacлo, дoбaвĸи зa пoчиcтвaнe нa изпycĸaтeлнa cиcтeмa (DРF филтъp, ĸaтaлизaтop), дoбaвĸи зa възcтaнoвявaнe нa мeтaлa и yвeличaвaнe нa ĸoмпpecиятa.

Cъщecтвyвaт дoбaвĸи зa дизeл, зa бeнзин, зa cпиpaнe нa тeч в мacлeнaтa, oxлaдитeлнaтa cиcтeмa, тpaнcмиcиятa и xидpaвлиĸaтa.

Какво представляват автомобилните добавки?

Автомобилните добавки представляват продукти или съставки, които могат да бъдат добавени към горивата, моторните масла или други системи на автомобила с цел подобряване на производителността, ефективността, или други аспекти на автомобилната функционалност.

Някои от тези добавки са разработени за подобряване на горивната ефективност, чистотата на двигателя, а други са предназначени за подобряване на определени характеристики или защита на автомобила.

Видове добавки за автомобили

За дизел

  • Цетан коректори - повишават цетановото число на нафтата, от което зависи способността й да се самовъзпламенява. Това води до икономия на гориво и повишава екологичните показатели на автомобила.

Най-често се използват след зареждане от съмнителна бензиностанция и при гориво с много лошо качество.

  • Смазващи - те предпазват горивната система от триене и амортизация, като смазват правилно компонентите в горивната система; 
  • Антигел (против замръзване) - предпазват от замръзване при минусови температури и поддържат подходящата гъстотата на горивото, което е от изключителна важност за прецизната работа;
  • Почистващи – изчистват отлаганията в цялата горивна система

За бензин

  • Октан коректори - Това са препарати, съдържащи най-често железен оксид или манганови съединения. Целта им е да повишат октановото число на бензина.
  • Почистващи - почистват силно замърсени горивни системи, инжекторите, горивната рейка, помпата и регулатора за налягане от отлагания, смоли и утайки, както и клапаните, горивната камера, челата на буталата и сегментите;
  • Влагоабсорбиращи - при наличието на високо ниво влажност на бензина е възможно неговото замръзване или довеждане до корозиране на компоненти в двигателя. Тази добавка абсорбира водата и защитава горивната система.

За масло и двигател - Добавките за масло решават някои експлоатационни проблеми: износване на двигателя; изтичане на масло; изгаряне на дим и масло; намаляване на компресията; намаляне на шума и намаляване на пушека и вредните емиси.

По време на продължителна работа маслото се втечнява, поради разрушаването на полимерния сгъстител и започва да губи своя вискозитет. Използването на маслени добавки ще увеличи вискозитета на маслото, налягането в системата и ще намали загубата на масло.

Има добавки за масла, които намаляват пушека, спират течове на масло и възстановяват еластичността на уплътненията. Използвайки такава добавка се намалява разхода и консумацията на масло. Допълнително се намалява износването на двигателя.

В процеса на експлоатация, замърсявания в двигателя се натрупват след пробег от 40-50 хиляди километра. Това води до повишено износване поради лоша циркулация на маслото, клеясване на отделни части и загуба на компресия. Основното решение на проблема е редовното използване на добавки за промиване на масло – промивка за двигател. Промиващите добавки могат да бъдат бързи – за около 5-10 минути преди смяна на масло. Има и дългосрочни, предназначени за 150-300 км пробег, като тези са по-ефективни.

За трансмисия - Предназначени са да предпазват профилактично компонентите в скоростната кутия от износване. Това са продукти създадени да намалят триенето и да подобрят работата на трансмисията. Прецизната работа на тези части изисква добро смазване на всеки компонент.

Намаляват шума и вибрациите; подобряват смазването, като образуват по плътен маслен слой на повърхността и намаляват загубите от триенето;

Има и такива добавки, които играят ролята на уплътнител. При теч в скоростната кутия се сипват към маслото и уплътняват мястото, от което има загуби;

За охладителна система -  трябва да предотвратяват течове от радиатора или топлообменника на парното.

Добавките за охладителната система са специални течности или прахове, които позволяват запечатването на течовете в най-кратки срокове, без да се налага да се разглобява или запоява.При наличието на теч от радиатора, пукнатина в главата на блока или уплътненията между тях, спомагат за запушване на пробива.

Всеки продукт за добавяне в охладителната система е за определения компонент, на който се намира теча. Необходимо е правилно да се определили мястото, от където има пукнатина, за да се избере точната добавка. 

Често се използват преди подмяна на антифриза - сипват се, оставя се автомобилът да работи десетина минути, после старата течност се източва и се налива нов антифриз. 

Защо да се доверя на Аutomarks.bg?

Ние предлагаме голямо разнообразие от качествени продукти на водещи в бранша производители, с които можем да отговорим на вашите нужди и да решим възникналите проблеми с вашият автомобил.

Нашите сътрудници са на разположение да ви дадат компетентна информация за търсения продукт. Предлаганите добавки са на конкурентна цена. Осигуряваме експедитивна доставка и гаранция при обслужване

За да се възползвате от предимствата на нашия магазин, посетете сайта Аutomarks.bg и направете поръчка. Можете да поръчате нужния ви продукт, като се ориентирате по цените и състава, а ние ще ви го доставим на посочения от вас адрес.