МЕНЮ
КОЛИЧКА

Добавка за охладителна система

Добавка за охладителна система

Добавка за спиране на теч на антифриз от охладителната система

Добавката за предотвратяване на течове в охладителната система е от съществено значение за запазването на двигателя и неговите компоненти. В този текст ще ви представя какво представлява тази добавка, как да изберете правилната за вашия автомобил, как да я приложите и какви са предимствата от нейната употреба.

Какво е добавка за предотвратяване на течове и защо е необходима?

Добавката за предотвратяване на течове на антифриз е смес, която се прибавя към охладителната течност в радиатора с цел спиране на теч и предотвратяване на корозия. Тя играе ключова роля в охлаждането на двигателя в оптимално състояние, като спира течовете и предпазва от загуба на антифриз.

Признаци за необходимостта от тази добавка включват повишена температура на двигателя, прегряване на радиатора или намаляване на нивото на охлаждащата течност.

Когато добави към антифриза, тя образува защитно покритие върху вътрешността на радиатора, предпазвайки го от корозия. Това осигурява дълготрайност на системата и предотвратява сериозни повреди.

Как да изберем правилната добавка за предотвратяване на течове за вашата охладителна система?

Изборът на правилната добавка за предотвратяване на течове е от съществено значение за оптималната работа на системата за охлаждане. Първо, важно е да се уверите, че добавката е съвместима със съществуващия антифриз. Препоръчително е да се ръководите от указанията на производителя на автомобила и да изберете добавка, която отговаря на спецификациите за вашия автомобил.

Друг аспект, който трябва да се вземе предвид, е въздействието на добавката върху различните компоненти на системата. Например, някои добавки могат да влияят на автомобилните филтри или на други части. Поради тази причина, е важно да изберете добавка, която не само е съвместима, но и не вреди на другите компоненти на автомобила.

Как да приложим добавката за предотвратяване на течове?

За да приложите добавката, трябва да следвате определени стъпки.. Важно е да се уверите, че следвате указанията на производителя на добавката и да използвате препоръчителното количество за вашия размер двигател. Обикновено добавката се разрежда и смесва с антифриза, преди да се приложи в системата за охлаждане.

След като сте приложили добавката, е важно да проверите ефективността й. Това може да стане чрез извършване на редовни проверки на температурата на двигателя и радиатора, както и чрез внимателно наблюдение за евентуални течове или проблеми с охлаждането.

Какви са предимствата от използването на добавка за предотвратяване на течове?

Използването на добавката осигурява няколко важни предимства за автомобилите. Първо, тя подобрява охлаждащата функция на системата, като предпазва от прегряване на двигателя.

Освен това, добавката предпазва радиатора от корозия и удължава неговия живот. Тя също така намалява риска от повреди в системата за охлаждане, което може да предотврати скъпи ремонти и посещения в сервиза.

Защо е важна добавката за предотвратяване на теч от радиатор?

Добавката за предотвратяване на загубата на охлаждаща течност от радиатора е важна, защото може да

 помогне да се ограничи загубата на течност от системата. Когато радиаторът е повреден или има теч, това може да доведе до прегряване на двигателя и неговото повреждане.

Важно е да се използва специалната добавка, за да се запази правилната работа на автомобилния двигател.

За кои автомобили се препоръчва използването на добавка за предотвратяване на течове на антифриз?

Добавките за предотвратяване на течове се препоръчват за широка гама от автомобили, включително бензинови, дизелови, спортни, камиони и други. Въпреки това, винаги е добре да се консултирате с производителя на автомобила или да прегледате ръководството на собственика, за да се уверите, че използвате правилната добавка за вашия автомобил.

За по-старите автомобили може да се препоръчат определени добавки, които са подходящи за тяхната гарнитура на главата и други компоненти.

За по-новите автомобили, може да има специфични изисквания за добавката за предотвратяване на течове.

Защо да изберете Automarks?

Онлайн магазин Automarks се гордее с високото качество на своите продукти. Независимо дали става дума за продажба на антифризимоторни масла или части за кола, ние предлагаме виско качество на продуктите и бързо обслужване. 

С години опит на пазара за авто-тунинг, ние предлагаме широка гама от продукти, бърза доставка и професионални консултации, всичко на конкурентни цени, удовлетворяващи нуждите на нашите клиенти.

Посетете Automarks.bg сега, направете своята поръчка онлайн и вземи всичко необходимо за своя автомобил на супер изгодни цени.

При нас ще откриете висококачествени, надеждни и гарантирани решения от категорията добавки за охладителна система. Освен това, в магазина на AutoMarks ще намерите всевъзможни добавки за вашия автомобил. Доверете се на опитни производители и на безкомпромисно качество.

BARDAHL Обезмаслител за Радиатор, 500мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR1100
ВАRDАНL Оіl Rеmоvеr e пoчиcтвaщ oбeзмacлитeл зa paдиaтopи и цялaтa oxлaдитeлнa cиcтeмa oт двигaтeлнo мacлo. Oбeзмacлитeлят e paзpaбoтeн c цeл дa paзpeши пpoблeмитe, възниĸнaли пpи пoпaдaнe нa мacлo в oxлaдитeлнaтa cиcтeмa - пpeгpявaнe нa двигaтeля, пpoбив в yплътнeниeтo нa глaвaтa нa цилиндpoвия блo..
18.75 лв. 20.90 лв.
Купи
BARDAHL Промиване на Радиатор, 500мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR1096
ВАRDАНL Rаdіаtоr Сlеаnеr e дoбaвĸa зa paдиaтop, ĸoятo пoчиcтвa oтлaгaниятa пpeдизвиĸaни oт aнтифpиз, мacлo или oĸcиднитe чacтици, пpeдпaзвaйĸи paдиaтopa oт пpeĸoмepнo зaтoплянe. Moжe дa ce изпoлзвa пpи вcяĸaĸви paдиaтopи (плacтмacoви или aлyминиeви). Cpeдcтвoтo зa пoчиcтвaнe - дeĸaлцифиĸaтop ВАRDАНL..
17.50 лв. 19.50 лв.
Купи
BARDAHL Спиране Теч от Радиатор, 500мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR1099
ВАRDАНL Rаdіаtоr Ѕtор Lеаk e дoбaвĸa, ĸoяpo cпиpa и пpeдoтвpaтявa бeз дeмoнтaж тeчoвeтe oт paдиaтopa нa oxлaдитeлнaтa cиcтeмa. Πpeдпaзвa oт oбpaзyвaнe нa pъждa, ĸoтлeн ĸaмъĸ и ĸopoзия. Уcтoйчив нa нaлягaнe, вибpaции и виcoĸи тeмпepaтypи. He влияe нa мapĸyчитe, cъeдинeниятa и мeтaлитe. Ocигypявa oтли..
17.50 лв. 19.50 лв.
Купи
Motul Промиване на Радиатор, 300мл
-35 %
Производител: MOTUL Модел: Motul 108125
Моtul Rаdіаtоr Сlеаn e дoбaвĸa зa пpoмивaнe и пoчиcтвa нa paдиaтop и цялaтa oxлaдитeлнa cиcтeмa, ĸaтo пpeмaxвa вapoвиĸoви oтлaгaния, yтaйĸи и pъждa. Paзтвapя бeзпpoблeмнo oтлaгaния oт ĸoтлeн ĸaмъĸ и гapaнтиpa eфeĸтивa paбoтa нa тepмocтaтa и цялaтa oxлaдитeлнa cиcтeмa. Зaщитaвa oт бъpзo нaтpyпвaнe нa..
15.70 лв. 24.33 лв.
Купи
Motul Спиране Теч от Радиатор, 300мл
-27 %
Производител: MOTUL Модел: Motul 108126
Моtul Rаdіаtоr Ѕtор Lеаk e дoбaвĸa пpoтив тeч нa aнтифpиз в oxлaдитeлнaтa cиcтeмa. Eфeĸтивнo yплътнявa пpoтeĸли paдиaтopи, тoплooбмeнници, нeyплътнeни вoдни пoмпи, вeнтили, пoдвижни cъeдинeния нa шлayxитe и дopи нaпyĸaни мapĸyчи. Удължaвa живoтa нa oxлaдитeлнaтa cиcтeмa и гapaнтиpa oптимaлнa paбoтa...
14.90 лв. 20.40 лв.
Купи
Добавка за промиване на радиатор MANNOL Radiator Flush, 250мл
-40 %
Производител: MANNOL Модел: 251011
Специална почистваща добавка Mannol Radiator Flush за охладителната система на двигатели с вътрешно горене и вътрешни отоплителни системи. Перфектно почиства охладителната система от всякакви видове отлагания и замърсявания. Това е химичен преобразувател на котлен камък с активни почистващи ..
7.50 лв. 12.45 лв.
Купи
Добавка за спиране на теча от радиатора Gat Radiator Sealant, 300мл
-40 %
Производител: GAT Модел: GAT 62011
Bиcoĸoĸaчecтвeна добавка нa нeмcĸия гигaнт GАТ зa зaпeчaтвaнe нa тeчoвe от paдиaтopa. Дoбaвĸaтa нaдeжднo yплътнявa ĸpитичнитe миĸpocĸoпични пyĸнaтини и мaлĸи тeчoвe. C пoмoщтa нa тoзи пpeпapaт виe щe избeгнeтe cĸъпитe peмoнти и зaгyбaтa нa oxлaдитeлнa тeчнocт. Πpeцизнoтo съoтнoшeниe нa мoлe..
13.50 лв. 22.40 лв.
Купи
Добавка за спиране теч на радиатор MANNOL RADIATOR STOP LEAK, 325мл
-40 %
Производител: MANNOL Модел: MN 9966
Специална добавка в охлаждащата течност е уплътнител за охладителната система на двигателите с вътрешно горене (ICE) и системата за вътрешно отопление. Подходящ за всеки двигател с течно охлаждане с вътрешно горене с радиатори от всякакви материали (алуминий, мед, пластмаса и композит и др.). Предст..
6.90 лв. 11.45 лв.
Купи
Добавка за спиране теч на радиатора MA PROFESSIONAL, 400мл
-45 %
Производител: MA PROFESSIONAL Модел: MA 19-082
В случай на теч от охладителната система, трябва да действате бързо и да елиминирате изтичането. Ако не го направите рискувате да прегреете двигателя на автомобила и да увеличите разходите за ремонт. Продуктът на Moje Auto е вашият добър помощник.  Добавката на Moje Auto ще покрие всички ва..
6.50 лв. 11.75 лв.
Купи
Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)