Добавка за охладителна система

Покажи:
Сортирай по:

BARDAHL Обезмаслител за Радиатор, 500мл

ВАRDАНL Оіl Rеmоvеr e пoчиcтвaщ oбeзмacлитeл зa paдиaтopи и цялaтa oxлaдитeлнa cиcтeмa oт двигaтeлнo..

20.90 лв. 18.75 лв.

BARDAHL Промиване на Радиатор, 500мл

ВАRDАНL Rаdіаtоr Сlеаnеr e дoбaвĸa зa paдиaтop, ĸoятo пoчиcтвa oтлaгaниятa пpeдизвиĸaни oт aнтифpиз,..

19.50 лв. 17.50 лв.

BARDAHL Спиране Теч от Радиатор, 500мл

ВАRDАНL Rаdіаtоr Ѕtор Lеаk e дoбaвĸa, ĸoяpo cпиpa и пpeдoтвpaтявa бeз дeмoнтaж тeчoвeтe oт paдиaтopa..

19.50 лв. 17.50 лв.

Motul Промиване на Радиатор, 300мл

Моtul Rаdіаtоr Сlеаn e дoбaвĸa зa пpoмивaнe и пoчиcтвa нa paдиaтop и цялaтa oxлaдитeлнa cиcтeмa, ĸaт..

24.33 лв. 15.70 лв.

Motul Спиране Теч от Радиатор, 300мл

Моtul Rаdіаtоr Ѕtор Lеаk e дoбaвĸa пpoтив тeч нa aнтифpиз в oxлaдитeлнaтa cиcтeмa. Eфeĸтивнo yплътня..

20.40 лв. 14.90 лв.

Добавка за промиване на радиатор MANNOL Radiator Flush, 250мл

Специална почистваща добавка Mannol Radiator Flush за охладителната система на дви..

12.45 лв. 7.50 лв.

Добавка за спиране на теча от радиатора Gat Radiator Sealant, 300мл

Bиcoĸoĸaчecтвeна добавка нa нeмcĸия гигaнт GАТ зa зaпeчaтвaнe нa тeчoвe от pa..

22.40 лв. 13.50 лв.

Добавка за спиране теч на радиатор MANNOL RADIATOR STOP LEAK, 325мл

Специална добавка в охлаждащата течност е уплътнител за охладителната система на двигателите с вътре..

11.45 лв. 6.90 лв.

Добавка за спиране теч на радиатора MA PROFESSIONAL, 400мл

В случай на теч от охладителната система, трябва да действате бързо и да елиминира..

11.75 лв. 6.50 лв.

Добавка за спиране на теч на антифриз от охладителната система

Добавката за предотвратяване на течове в охладителната система е от съществено значение за запазването на двигателя и неговите компоненти. В този текст ще ви представя какво представлява тази добавка, как да изберете правилната за вашия автомобил, как да я приложите и какви са предимствата от нейната употреба.

Какво е добавка за предотвратяване на течове и защо е необходима?

Добавката за предотвратяване на течове на антифриз е смес, която се прибавя към охладителната течност в радиатора с цел спиране на теч и предотвратяване на корозия. Тя играе ключова роля в охлаждането на двигателя в оптимално състояние, като спира течовете и предпазва от загуба на антифриз.

Признаци за необходимостта от тази добавка включват повишена температура на двигателя, прегряване на радиатора или намаляване на нивото на охлаждащата течност.

Когато добави към антифриза, тя образува защитно покритие върху вътрешността на радиатора, предпазвайки го от корозия. Това осигурява дълготрайност на системата и предотвратява сериозни повреди.

Как да изберем правилната добавка за предотвратяване на течове за вашата охладителна система?

Изборът на правилната добавка за предотвратяване на течове е от съществено значение за оптималната работа на системата за охлаждане. Първо, важно е да се уверите, че добавката е съвместима със съществуващия антифриз. Препоръчително е да се ръководите от указанията на производителя на автомобила и да изберете добавка, която отговаря на спецификациите за вашия автомобил.

Друг аспект, който трябва да се вземе предвид, е въздействието на добавката върху различните компоненти на системата. Например, някои добавки могат да влияят на автомобилните филтри или на други части. Поради тази причина, е важно да изберете добавка, която не само е съвместима, но и не вреди на другите компоненти на автомобила.

Как да приложим добавката за предотвратяване на течове?

За да приложите добавката, трябва да следвате определени стъпки.. Важно е да се уверите, че следвате указанията на производителя на добавката и да използвате препоръчителното количество за вашия размер двигател. Обикновено добавката се разрежда и смесва с антифриза, преди да се приложи в системата за охлаждане.

След като сте приложили добавката, е важно да проверите ефективността й. Това може да стане чрез извършване на редовни проверки на температурата на двигателя и радиатора, както и чрез внимателно наблюдение за евентуални течове или проблеми с охлаждането.

Какви са предимствата от използването на добавка за предотвратяване на течове?

Използването на добавката осигурява няколко важни предимства за автомобилите. Първо, тя подобрява охлаждащата функция на системата, като предпазва от прегряване на двигателя.

Освен това, добавката предпазва радиатора от корозия и удължава неговия живот. Тя също така намалява риска от повреди в системата за охлаждане, което може да предотврати скъпи ремонти и посещения в сервиза.

Защо е важна добавката за предотвратяване на теч от радиатор?

Добавката за предотвратяване на загубата на охлаждаща течност от радиатора е важна, защото може да

 помогне да се ограничи загубата на течност от системата. Когато радиаторът е повреден или има теч, това може да доведе до прегряване на двигателя и неговото повреждане.

Важно е да се използва специалната добавка, за да се запази правилната работа на автомобилния двигател.

За кои автомобили се препоръчва използването на добавка за предотвратяване на течове на антифриз?

Добавките за предотвратяване на течове се препоръчват за широка гама от автомобили, включително бензинови, дизелови, спортни, камиони и други. Въпреки това, винаги е добре да се консултирате с производителя на автомобила или да прегледате ръководството на собственика, за да се уверите, че използвате правилната добавка за вашия автомобил.

За по-старите автомобили може да се препоръчат определени добавки, които са подходящи за тяхната гарнитура на главата и други компоненти.

За по-новите автомобили, може да има специфични изисквания за добавката за предотвратяване на течове.

Защо да изберете Automarks?

Онлайн магазин Automarks се гордее с високото качество на своите продукти. Независимо дали става дума за продажба на антифризимоторни масла или части за кола, ние предлагаме виско качество на продуктите и бързо обслужване. 

С години опит на пазара за авто-тунинг, ние предлагаме широка гама от продукти, бърза доставка и професионални консултации, всичко на конкурентни цени, удовлетворяващи нуждите на нашите клиенти.

Посетете Automarks.bg сега, направете своята поръчка онлайн и вземи всичко необходимо за своя автомобил на супер изгодни цени.

При нас ще откриете висококачествени, надеждни и гарантирани решения от категорията добавки за охладителна система. Освен това, в магазина на AutoMarks ще намерите всевъзможни добавки за вашия автомобил. Доверете се на опитни производители и на безкомпромисно качество.