МЕНЮ
КОЛИЧКА

Добавки за бензин

Добавки за бензин

Ако търсите висококачествени и доказани автомобилни добавки за бензин, то вие сте на правилното място! Добавките за бензин са създадени, за да улеснят функцията на двигателя и да подобрят цялостно качествата на бензина.

Те са незаменима съставка, която ще ви позволи да осигурите правилната поддръжка на Вашата кола и да се насладите на повече издръжливост, по-малко разходи по ремонти и по-приятно возене.

При нас ще откриете различни видове автомобилни добавки за бензин, включително октанови бустери, които подобряват изгарянето на горивната смес, като по този начин редуцират и разхода на горива и емисиите на автомобила.

Отделно, можете да намерите и смазочни добавки, които смазват елементите на горивната система. Също така можете да разчитате на качествени предложения за почистващи добавки за отстраняване на нагари и отлагания от горивната система.

Добавките към горивото са химически съединения, които се прибавят към горивото с цел подобряване на някои от неговите свойства.

Добавките за автомобили могат да бъдат с най-разнообразни приложения. Някои са за гориво, за бензин, за дизел, за маслото, за горивната система и др.

Как работят добавките за бензин?

Добавката в горивото може да направи работата на вашето превозно средство доста по-ефективна, както и да го запази в отлично състояние за дълъг период от време. Те решават редица проблеми с горивната система на двигателя и спомагат за правилното й функциониране. Доброто изгаряне на горивото гарантира и добрата работа на изпускателната система, което намалява вредните емисии на изгорелите газове.

Търсенето на добавки се основава и на проблема с ниското качество на горивото на много от бензиностанциите. За да се компенсира по някакъв начин този недостатък, в резервоара за гориво често се добавят определено количество специални автохимикали. 

Важно е добавките да отговарят на определени изисквания: да не водят до появата на вредни отлагания вътре в системата за подаване на гориво; да намаляват скоростта на образуване на въглерод в горивната камера; да не допринасят за силно образуване на въглерод в изпускателните тръби и да повишават екологичността и безопасността на продуктите от изгарянето – отработените газове.

Защо е препоръчителна употребата им? 

  • Ако е ниско октаново число на бензина - Колкото по-нисък е този индикатор, толкова по-лоша е детонационната стойност. В най-добрия случай намаляването на октана води до спад в мощността на двигателя. В най-лошия случай може предизвика повреди на буталата и клапаните. Тези крайности водят до скъпи ремонтни и възстановителни дейности.
  • При наличие на смоли и други вредни компоненти - Това води до замърсяване на горивната система, намаляване на ефективността на изгарянето на въздушно-горивната смес, както и за ускорено износване на катализаторите на автомобилите.
  • При попадане на вода в резервоара - Ако има много влага в резервоара за гориво, това води до придърпване на двигателя, проблеми със стартирането, менящи се обороти на празен ход и др. При силни студове горивото може да замръзне или да доведе до замръзване на горивната система. Като последствие от наличието на вода е съприкосновениено й с метал и образуването на корозия.

Видове добавки за бензин

Почистващи - Добавките за горивна система, почистват въглеродните отлагания и смоли, които се натрупват по нейните елементи. Това може да повлияе негативно на разхода на гориво. Тази добавка за бензин се налива в резервоара при посещение в бензиностанция.

Изсушаващи и обезвлажняващи добавки за бензин - Целта на този вид добавка за бензин е да отстрани излишната влага от горивния състав. Водата попада там под формата на кондензат, при зареждане с гориво на нискокачествени бензиностанции, както и поради естествени процеси и повишено ниво на влажност през зимата.

Наличието на вода е заплаха за цялостта на двигателя. Ако има много вода в студено време тя замръзва и тогава съществува риск от запушване на филтрите и цялата горивна система.

Тази добавка за бензин е в състояние да премахне не повече от няколко процента влага. 

Група катализаторни добавки за бензин - Те са средство за подобряване на качеството на горивото. Наричат ​​се още октанови коректори.

Повечето добавки се състоят от монохидрокси алкохол, въглероден алотроп и различни естери. Това са същите компоненти, които са включени в горивото на най-популярните марки, които се предлагат по бензиностанциите. Производителите посочват, че техните добавки намаляват разхода на гориво и допълнително увеличават мощността на силовия агрегат.

Група универсални добавки за бензин - Универсалните добавки са създадени едновременно за почистване на горивната система, повишаване на октановото число, премахване на влагата и др.

Как помага добавката за бензин на двигателя?

Тя може да направи работата на вашето превозно средство доста по-ефективна, както и да го запази в отлично състояние за дълъг период от време.

Ето и някои подробности за различните ползи и преимущества на продуктите от категория „Добавка за бензин“:

  • Добавка за повишаване на октановото число – Super Octane Booster. Този продукт е изключително ефективен по отношение повишаване на октановото число и увеличаване на мощността и ускорението. Ще помогне да изгладите работата на двигателя, премахвайки чукането и свистенето, както и да намалите постоянните си разходи на гориво.
  • Улесняване стартирането на двигателя – Проблемите със стартирането са едни от най-често срещаните, особено през зимния период от годината. 
  • Повишаване ефективността на работа на двигателя. Крайната цел е оптималната употреба на наличния бензин и намаляването на разходите на гориво в рамките на пътуването.
  • Почистване на системата – можете да си вземете добавка за бензин, която ще изиграе важна роля по отношение почистването на двигателя. Благодарение на този тип добавка за бензин ще се премахнат наслагванията от гориво, останали в системата. Това ще се отрази положително на функционалността на двигателя и ще му позволи да работи на максимални обороти.
  • Предпазването от повреди е друга полезна функция, която биха могли да предоставят на вашия автомобил продуктите от категория „Добавка за бензин“. Използването на добавка, предназначена за предпазване от повреди, ще удължи живота на автомобила ви и на неговите отделни елементи във времето, спестявайки ви доста средства за поправки и ремонти.
  • Употребата на добавка за бензин е бърза, лесна и удобна. Независимо дали става въпрос за течна, газообразна или под друга форма, използването й няма да ви коства никакви усилия и ще отнеме само няколко минути.
  •  Редовното използване на добавка за бензин може да ви донесе и редица допълнителни преимущества като намаляването на шума на двигателя. Също така посредством употребата на подходящата добавка за бензин е възможно да ограничите пушенето и отделяните вредни емисии.

Наистина ли помагат добавките за бензин?

Днес има хиляди различни предложения, всяко от които настоява, че ще направи колата ви по-бърза, по-икономична и по-дълголетна. Твърденията в рекламите са нещо различно от фактите. 

Действителна полза има най-вече от октан-коректорите, антигеловете и влагоуловителите за горивата. Но и те трябва да се използват само при нужда, а не като "подобрители" на нормалната дейност на автомобила.

Кога е препоръчителна употребата им?

В случаите, в които не сме сигурни за произхода и качеството на горивото, което ни се налага да използваме, специалистите в тази област съветват да се използват добавки. В тези случаи е хубаво да се сипят, за да улеснят работата на двигателя и да прочистят от нагари и запушвания.

Те спомагат, да се сведат до минимум ремонтите при дългогодишна употреба на автомобила, особено в градски условия.

Как се използват добавките за бензин?

Добавянето на добавки към бензина е желателно да се прави единствено по начина, посочен от производителя на съответната добавка. Не превишавайте препоръчителните дози. Производителят е дал гаранция за правилното сработване на продукта само с упоменатите на опаковката съотношения, за това е по-добре те да се следват.

Разгледайте нашите предложения и направете правилния избор за Вашия автомобил! Ако имате дизелов автомобил, който се нуждае от помощна на добавки, разгледайте раздел добавки за дизел в магазина на Аутомаркс.

BARDAHL Octane Booster за Бензин, 500мл
-11 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR 2302
ВАRDАНL Осtаnе Вооѕtеr ВАR-2302 e дoбaвĸa зa бeнзин, ĸoятo пoвишaвa oĸтaнoвoтo чиcлo дo 5 пyнĸтa (в зaвиcимocт oт изпoлзвaния бeнзин). ВАRDАНL Осtаnе Вооѕtеr e пpeднaзнaчeн зa cъвpeмeнни виcoĸoнaтoвapeни бeнзинoви двигaтeли. He cъдъpжa oлoвo. He зaмъpcявa гopивнaтa cиcтeмa, бyтaлaтa, ĸлaпaнитe, cвeщ..
21.85 лв. 24.60 лв.
Купи
BARDAHL Добавка за поддръжка на бензинова горивна система 5в1, 500мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR-2372
Препаратът за почистване на бензинова система 5в1 съдържа комплекс от многофонкционални добавки,разработени чрез най-ново поколение технологии. Поддържа Вашият двигател чист чрез прецизна обработка на всички чуствителни към запушване части на горивната система.-почиства и предпазва инжекционната сис..
53.10 лв. 59.00 лв.
Купи
BARDAHL Добавка за Почистване на Карбуратор, 500мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR1110
ВАRDАНL Саrburаtоr Сlеаnеr ВАR-1110 e дoбaвĸa зa бeнзин пpeднaзнaчeнa зa пoчиcтвaнe нa ĸapбypaтop бeз paзглoбявaнe:Πpeдимcтвa нa дoбaвĸaтa зa ĸapбypaтop ВАRDАНL    Πpoфecиoнaлнa фopмyлa, гapaнтиpaщa oптимaлни пocтижeния    He зaмъpcявa oĸoлнaтa cpeдa    Π..
18.35 лв. 20.50 лв.
Купи
BARDAHL Добавка за пълно изгаряне на Бензин, 300мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR1069
ВАRDАНL Веnzіnе Тrаіtеmеnt ВАR-1069 e ĸoмплeĸcнa дoбaвĸa зa бeнзин пpeднaзнaчeнa:    Πpoтив зaмъpcявaнe нa гopивнaтa cиcтeмa.    Πpeдoтвpaтявa пoвpeждaнeтo нa ĸлaпaнитe и лeглaтa им.    Oтcтpaнявa тpaĸaнeтo и caмoзaпaлвaнeтo.    Oтcтpaнявa ..
14.85 лв. 16.50 лв.
Купи
BARDAHL профилактика за Бензин, 500мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR1149
ВАRDАНL Fuеl Тrеаtmеnt Gаzоlіnе ВАR-1149 e ĸoмплeĸcнa cyпep-ĸoнцeнтpиpaнa дoбaвĸa зa пocтoяннa пpoфилaĸтиĸa нa бeнзин. Πoчиcтвa инжeĸтopитe oт oтлaгaния, cмoли и yтaйĸи. Πoмaгa зa oxлaждaнeтo и пoчиcтвaнeтo oт нaгapи нa гopнaтa чacт нa двигaтeля - чeлa нa бyтaлa, ceгмeнти, ĸлaпaни. Дoбaвĸaтa зa бeнз..
36.70 лв. 40.65 лв.
Купи
GAT Petrol System Clean and Protect, 300мл
-40 %
Производител: GAT Модел: GAT 62003
GAT Fuel System Clean & Protect осигурява ефективно почистване на цялата горивна система от резервоара до горивната камера и премахва оперативно причинените замърсявания и предотвратява образуването на нови отлагания.Лесно нанасяне без допълнителни усилия. Намалява разхода на гориво и оптимизи..
14.90 лв. 24.73 лв.
Купи
GAT почистване на клапани и инжекторни дюзи, 300мл
-24 %
Производител: GAT Модел: GAT 62004
GAT High Performance Valve and Injector Purifier осигурява ефективно почистване на клапаните, дюзите на инжектора и входната зона без демонтиране. Премахва точно причиненото замърсяване на цялата система за впръскване на бензин. Намалява разхода на гориво и оптимизира стойностите на емисиите на ..
12.90 лв. 16.90 лв.
Купи
LIQUI MOLY INJECTION CLEANER, 300мл
-35 %
Производител: LIQUI MOLY Модел: LIM 1971
Автомобилна добавка предназначена за почистване на замърсените системи за впръскване на бензина. Отстранява нагара и отлаганията по дюзите и клапаните. В резултат на това спират проблемите и прекъсването при запалване, подобрява се работата на празен ход, а реакцията на дроселовата клапа е сравнител..
18.20 лв. 28.21 лв.
Купи
LIQUI MOLY Добавка за бензин SPEED TEC, 250мл
-35 %
Производител: LIQUI MOLY Модел: LIM 3720
Модерна добавка за гориво за подобряване на горенето и ускорението в диапазона на частично натоварване. Съвместим с всички качества на бензин и добавки. Подобрява значително ускорението на автомобила. Свойства подобрява ускорениетооптимизира работата на двигателяне съдържа органометални съединени..
18.60 лв. 28.80 лв.
Купи
LIQUI MOLY Добавка за почистване на клапани, 150мл
-35 %
Производител: LIQUI MOLY Модел: LIM 20456
Почиства клапани, инжекционни системи, смукатели, карбуратори, горивни камери и предотвратява отлаганията. Това оптимизира мощността на двигателя и подобрява изгарянето на горивото, предпазвайки двигателя при екстремни натоварвания, напр. градски трафик, краткотрайни излизания и задръствания кат..
14.90 лв. 23.09 лв.
Купи
MANNOL Injector Cleaner добавка за инжекцион, 250мл
-40 %
Производител: MANNOL Модел: SCT 9957
MANNOL Injector Cleaner е високо ефективно средство за почистване на замърсени системи за впръскване на гориво. Той премахва катран, остатъци от горенето и налепи от разделители и клапани на потока. Той  увеличава мощността на двигателя и неговите експлоатационни характеристики,  елиминира..
6.50 лв. 10.79 лв.
Купи
Motul Добавка за бензин Valve & Injector Clean, 300мл
-35 %
Производител: MOTUL Модел: Motul 108123
Моtul Vаlvе & Іnјесtоr Сlеаn e дoбaвĸa зa бeнзин, ĸoятo пoчиcтвa нacлoeнa мpъcoтия и oтлaгaния oт вcмyĸaтeлнитe ĸлaпaни и дюзи пpи бeнзинoви двигaтeли. Πpeдoтвpaтявa нecтaбилнaтa paбoтa нa двигaтeля, зaгyбaтa нa мoщнocт и пpoблeмитe cъc cтyдeния cтapт. Oптимизиpa paзxoдa нa гopивo и вpeднитe eми..
18.40 лв. 28.52 лв.
Купи
Показва 1 до 12 от 29 (3 страници)