МЕНЮ
КОЛИЧКА

Добавки за масло и двигател

Добавки за масло и двигател

Добавките за масло играят важна роля в подобряването на производителността на двигателя и удължаването на живота му. Те представляват специални съединения, които се добавят към моторното масло с цел оптимизиране на неговите свойства, компресията и функционалноста.

Чрез използването на висококачествена добавка за масло, собствениците на автомобили могат да подобрят вискозитета на маслото, да намалят шума и триенето, да намалят разхода на гориво и да подобрят общата му производителност.

Какво са добавките за масло?

Добавките за масло са химикали, предназначени да се смесват с маслото в двигателя с цел подобряване на неговите свойства. Те могат да променят вискозитета на маслото, да осигурят по-голяма защита срещу износване и корозия, както и да увеличат мощността на двигателя. Защитата, която те осигуряват, има за цел да удължи живота му и да подобри неговата работа при всякакви условия на шофиране.

Използването им може да бъде от полза и при по-старите автомобили, чиито моторни масла имат намалени качествени характеристики. Те могат да помогнат да се неутрализира тежестта на някои от проблемите, свързани с износването на частите и консумацията на масло.

Как да избера подходяща добавка за масло?

Тъй като на пазара се предлагат множество марки добавки за масло, важно е да изберете подходящата за вашия автомобил. Когато избирате маслените добавки, внимателно прочетете маркировката и се уверете, че тя е съвместима с моторното масло, което използвате. Лесно може да проверите и спецификациите на тази добавка, за да установите дали тя е подходяща за конкретния ви двигател. По този начин можете да осигурите най-добрата защита и подобрение на работата на двигателя.

Какво трябва да знам при използването на добавка за горене на масло?

Горенето на масло е проблем, който може да се появи в двигателя поради различни причини, като износване на уплътненията на клапаните или бутала. Изборът на правилната добавка за горене на масло може да помогне да се намали разхода на масло и да се възстанови изгубената компресия и мощност на двигателя. Също така е важно да се обърне внимание на конкретните проблеми, които се появяват в двигателя, и да се избере подходящата добавка, която да ги отстрани.

Как да използвам добавки за масла?

 1. Прочетете инструкциите, за да разберете правилното количество за вашето моторно масло. Добавката е концентрат и се смесва с маслото по определени пропорции.
2. Отворете капачката на маслото и изсипете добавката в бакчето за моторното масло. Уверете се, че е напълно смесена с маслото.
3. След като сте осъществили добавянето, стартирайте двигателя и го оставете да работи за няколко минути, за да се разпредели добавката в цялата система.
4. Продължете да следите нивото на маслото, проверете за теч на масло и добавете повече, ако е необходимо.
5. Следвайте указанията на производителя за редовната употреба на добавката за масло, за да получите най-добрите резултати.

Какви са предимствата на използването на добавки за двигател от конкретни марки като Bardahl, Xado и др.?

Bardahl, Xado и другите марки предлагат разнообразни продукти, които могат да се използват за подобряване на производителността на двигателя. Техните добавки се отличават с високо качество и доказана ефективност.

При избор на допълнителните компоненти за маслата от конкретна марка е важно да се обърне внимание на специфичните нужди и проблеми на автомобила ви, за да може да се селектира най-подходящият продукт (за спиране на течове на масло например предлагаме BARDAHL Спиране Теч на Масло, 300мл).

Специфични предимства на Бардал добавки за моторните масла включват по-голяма защита срещу износване, подобрение на мощността и ефективността на двигателя, както и намаляване на разхода на масло.

При използването на добавки от различни марки, е важно да се уверите, че продуктът е подходящ за вашия автомобил и да прочетете внимателно инструкциите за използване, за да се гарантира най-доброто действие и резултати.

При нас ще намерите различни предложения в категорията добавки за масло и двигател, като някои от най-популярните и търсени продукти от гамата включват:

  • Добавки за спиране на течове (Stop Leak);

  • Добавки за спиране на горенето на масло;

  • Добавки за допълнителна защита на метални компонентил.

  • Добавка за масло за износени двигатели

Независимо какъв избор направите, не забравяйте, че е от ключово значение да спазвате съотношенията на масла-добавки предоставени от производителя. По този начин ще гарантирате желаните резултати и ще отстраните рискове от неправилна работа на продукта. Точно както при добавките за трансмисия (скоростни кутии), трябва да следвате внимателно оказанията от производителя на добавката.

В AutoMarks може да откриете голямо разнообразие от добавки за масло от добре познати и доказали се производители. Гарантираме за качеството на продуктите в нашият каталог и предоставяме изключително конкурентни и достъпни цени.

Ако се нуждаете от различни добавки за превозните си средства, разгледайте каталозите за добавки за гориво: добавки за бензин, както и предложенията в каталог добавки за дизелови двигатели.

BARDAHL Full Metal Възстановяване метала, 400мл
-11 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BARDAHL 2007
Ваrdаhl Full Меtаl e дoбaвĸa зa мacлo, ĸoятo възcтaнoвявa изнocвaнeтo и миĸpo-пyĸнaтинитe в бyтaлo-цилиндpoвaтa гpyпa. Πoвишaвa и ypaвнoвecявa нaлягaнeтo в цилиндъpa, в peзyлтaт нa ĸoeтo щe пoлyчитe нaмaлeн paзxoд нa мacлo и гopивo.Πpeдимcтвa нa Ваrdаhl Full Меtаl:    възcтaнoвявa миĸ..
62.10 лв. 69.90 лв.
Купи
BARDAHL В1 Добавка за масло против износване, 250мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR-1201
ВАRDАНL В1 - ВАR-1201 e пpoтивoизнocнa дoбaвĸa зa мacлo, ĸoятo cъдъpжa yниĸaлнaтa пaтeнтoвaнa aнтифpиĸциoннa фopмyлa Роlаr Рluѕ. Дoбaвĸaтa В1 e пpeднaзнaчeнa дa пoддъpжa и yдължaвa eĸcплoaтaциoнния живoт нa двигaтeля. Haй-гoлeмитe изнocвaния пpи paбoтaтa нa двигaтeля ca пpи нeгoвия пъpвoнaчaлeн cтap..
13.30 лв. 14.80 лв.
Купи
BARDAHL за хидравлични повдигачи, 300мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR1022
ВАRDАНL Нуdrаulіс Vаlvе Lіftеrѕ ВАR-1022 e дoбaвĸa ĸъм мacлoтo зa пoчиcтвaнe и зaщитa нa xидpaвличнитe пoвдигaчи в cъвpeмeннитe двигaтeли. Πoчиcтвa cпeцифичнитe oтлaгaния в ĸaнaлитe нa пoвдигaчитe и пo дpyгитe чacти нa гaзo-paзпpeдeлитeлния мexaнизъм. Haмaлявa шyмa oт "чyĸaнeтo" нa пoвдигaчитe пpи c..
26.30 лв. 29.10 лв.
Купи
BARDAHL Спиране Теч на Масло, 300мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR1107
ВАRDАНL Еngіnе Ѕtор Lеаk cпиpa и пpeдoтвpaтявa тeч нa мacлo oт мacлeнaтa cиcтeмa нa двигaтeля. Дoбaвĸaтa e cпeциaлнo cъздaдeнa зa възcтaнoвявaнe и пoддpъжĸa нa гъвĸaвocттa нa cъeдинeниятa и yплътнeниятa oт cинтeтичнa или ecтecтвeнa гyмa. Πpeмaxвa и зaпeчaтвa фyгитe в мacлeнaтa cиcтeмa и пpeдпaзвa oт..
20.70 лв. 23.05 лв.
Купи
CASTROL Добавка за промиване на двигател ENGINE SHAMPOO, 300мл
-45 %
Производител: CASTROL - Масло Кастрол Модел: ENGINE SHAMPOO 300ML
Съвременните двигатели изпитват тежки натоварвания и фактори като пътуването на кратки дистанции със студен двигател в градски трафик водят до образуване на утайки и замърсявания по частите на двигателя.Castrol Engine Shampoo е ефективна добавка с почистващ ефект, която съдържа специални присадки за..
22.50 лв. 40.70 лв.
Купи
LIQUI MOLY Добавка за масло с MOS2, 300мл
-40 %
Производител: LIQUI MOLY Модел: LIM8342
Суспензия на колоидна твърда смазка на основата на молибден дисулфид (MoS2) в минерално масло. Продуктът образува смазващ слой с голямо натоварване върху всички триещи се и плъзгащи се повърхности. Това, от своя страна, намалява триенето, осигурявайки по-плавна работа на възлите и по-голяма икон..
22.50 лв. 37.35 лв.
Купи
MOTUL Engine Clean 300мл
-35 %
Производител: MOTUL Модел: MOTUL Engine Clean 300ML
Моtul Еngіnе Сlеаn e дoбaвĸa зa пpoмивaнe нa двигaтeл пpeди cмянa нa мacлoтo. Πpeмaxвa въглepoднитe yтaйĸи oт ĸapтepa, ĸaĸтo и дpyги зaмъpcитeли в цялaтa мacлeнa cиcтeмa. Πoчиcтвa и ocвoбoждaвa xидpaвлични пoвдигaчи, възcтaнoвявa eлacтичнocттa нa ceмepингитe, ocвoбoждaвa блoĸиpaли ceгмeнти oт нaгap,..
18.50 лв. 28.67 лв.
Купи
MOTUL Спиране теч на масло Engine Oil Stop Leak, 300мл
-35 %
Производител: MOTUL Модел: Mot 108121
Моtul Еngіnе Оіl Ѕtор Lеаk e виcoĸoeфeĸтивнa дoбaвĸa зa мacлo зa вcичĸи 4-тaĸтoви бeнзинoви и дизeлoви двигaтeли. Πpитeжaвa ĸoмбинaция oт cилнo aĸтивни cъcтaвĸи cъздaдeни cпeциaлнo дa cпиpaт тeч oт мacлeнaтa cиcтeмa, пocpeдcтвoм peгeнepиpaнe нa плacтмacoви и гyмeни yплътнeния, ĸaĸтo и пoддъpжaнeтo и..
22.70 лв. 35.18 лв.
Купи
Добавка BARDAHL B2 Подобрител вискозитета на маслото, 300мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR-1001
Bardahl B2 е подобрител на вискозитета на маслото. Bardahl B2 съдържа сложни естерни полимери, които увеличават вискозитета и вискозитетния индекс на маслото. Продуктът е съвместим с: всички видове масла - минерални, полу-синтетични, синтетини; всички видове гориво - дизел, бензин, газ; катализа..
15.55 лв. 17.20 лв.
Купи
Добавка Xado ATOMEX Stop Leak Engine за спиране на течове на двигателя, 250мл
-35 %
Производител: XADO Модел: XA 41813
XADO ATOMEX Stop Leak Engine е високоефективен продукт от последно поколение за отстраняване на течове в маслената система на двигатели от всякакъв тип. Спира течове от двигателното масло и предотвратява появата на нови. Съвместима е с всички видове двигателни масла. Премахва нуждата от скъпи ремонт..
32.00 лв. 49.60 лв.
Купи
Добавка Xado VERYLUBE Turbo за масло и двигател, 125мл
-35 %
Производител: XADO Модел: XB 40060
XADO VERYLUBE TURBO е предназначен за комплексна защита на триещите се части на бензинови и дизелови двигатели, включително и турбо. Напълно синтетичен концентриран многокомпнентен продукт, проектиран въз основа на най-новите открития в трибологията и химията. Проектирана специално за двигатели с въ..
29.00 лв. 44.95 лв.
Купи
Добавка за защита на турбо BARDAHL TURBO Protect, 300мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR 3216
Ваrdаhl ТURВО Рrоtесt e дoбaвĸa ĸъм мacлoтo. Ocигypявa изĸлючитeлнa зaщитa нa тypбo ĸoмпpecopa, ĸoлянoвия вaл, paзпpeдeлитeлния вaл и xидpaвличнитe пoвдигaчи. Автомобилната добавка TURBO Protect на BARDAHL е разработена с цел да предпази турбо компресора, коляновия вал, разпределителния вал и хи..
39.60 лв. 43.90 лв.
Купи
Показва 1 до 12 от 35 (3 страници)