МЕНЮ
КОЛИЧКА

За поддръжка

За поддръжка

Тези продукти играят важна роля за поддържането на автомобила в оптимално състояние. Те помагат за почистване, защита и оптимизиране на различните компоненти на автомобилната система, като двигател, горивна система, скоростна кутия и други. В този раздел ще разгледаме какво са добавките за поддръжка на колата, как да изберем правилната добавка за нашия автомобил и как да ги приложим правилно.

Какво са добавките за поддръжка на колата?

Те са продукти за поддръжка на колата, които се използват за подобряване на различни аспекти на автомобилните системи. Те могат да се използват за поддръжка на двигател, горивна система, скоростна кутия и други компоненти. Съществуват различни видове добавки, предназначени за различни цели и компоненти на автомобила.

Какви видове добавки са на разположение за поддръжка на автомобила?

На пазара се предлагат разнообразие от добавки, предназначени за подобряване работата на различни системи и компоненти на автомобила. Някои от тях са:

Добавки за поддръжка на двигателя и горивната система - как действат?

Тези добавки имат специфични формули и състави, които работят в съответствие със спецификациите на двигателя и горивната система. Помагат за почистване на отлагания и предпазват двигателите от повреди.

Ефектът им варира в зависимост от конкретния продукт и състоянието на автомобила.

Колко често трябва да се използват добавки за поддръжка на колата?

Честотата на използване на добавки зависи от конкретната добавка и от препоръките на производителя. 

Честотата на използване зависи от няколко фактора, включително типа на добавката, стилът на каране, възрастта и състоянието на автомобила. Въпреки това, е важно да се отбележи, че използването на добавки не трябва да бъде прекомерно или неразумно.

Как да избера правилната добавка за моя автомобил?

Изборът на правилната добавка за вашия автомобил зависи от типа на двигателя и конкретните нужди на автомобилната система. Важно е да се вземат предвид спецификациите на автомобила и консултация с професионалисти, ако е необходимо.

За да определим кои са подходящите е важно да се обърне внимание на ръководството на производителя на автомобила. В него често се предоставят препоръки за използването на конкретни добавки или се посочват тези, които не трябва да се използват.

 Използването на неподходящи добавки може да доведе до проблеми с гаранцията на автомобила. Преди да добавите нещо към горивото, е препоръчително да се консултирате с производителя или авторизирания сервиз на вашия автомобил.

Какви са предимствата при използването на добавки за поддръжка на колата?

Използването на добавки за поддръжка на колата предоставя редица предимства за автомобилната система. Те помагат за удължаване на живота на различните видове двигатели, подобряват ефективността на горивната им система и предотвратяват течове и повреди.

Как разработените добавки влияят за удължаване на живота на двигателя и скоростната кутия?

Използваните добавки за поддръжка на колата предпазват двигателя и скоростната кутия от натрупване на отлагания и износване. Те поддържат двигателя и скоростната кутия в оптимално състояние, което води до удължаване на техния животен цикъл.

Те играят ключова роля в удължаването на живота на автомобила, осигурявайки чистота за неговата горивна система. 

Промиването на трансмисионната система подобрява работата й и проблемите с прехвърлянето на мощност, които могат да повлияят на издръжливостта й.

Как добавки могат да подобрят ефективността на горивната система и моторното масло?

Добавките могат да почистят и оптимизират всяка горивна система. Най- значим е резултатът от подобрената ефективност и икономията на гориво. Също така, те могат да подобрят свойствата на моторното масло, като го предпазват от износване и допринасят за по-добра смазваща функция.

Тези добавки, които се използват за повишаване на октановото число (бензин) или cetane числото (дизел), могат да подобрят качеството на горивото. Това може да предотврати нередности в горивната система и да поддържа правилната работа на двигателя.

Добавки за почистване на маслото пък, могат да помогнат в поддържането на чистотата на масления филтър и система. Това може да предотврати натрупването на отлагания в маслените канали и помага за по-добро мазане на двигателя, което в крайна сметка може да удължи живота му.

Как добавки за поддръжка могат да предотвратят течове и повреди в автомобила?

Тези добавки предпазват различните компоненти на автомобилната система от износване и повреди, като по този начин предотвратяват течове и други сериозни проблеми. Те подпомагат за запазване на цялостта на системата и нейното оптимално функциониране.

Кои са най-популярните марки добавки за поддръжка на колата като Liqui Moly и Bardahl?

Liqui Moly и Bardahl са известни марки, предлагащи висококачествени добавки за поддръжка на колата. Техните продукти се характеризират с ефективност и надеждност, което ги прави предпочитани сред автосервизите и собствениците на автомобили.

Кои добавки се препоръчват за автоматични скоростни кутии?

За автоматични скоростни кутии, съществуват няколко типа добавки, които се препоръчват за поддържане и оптимизиране на този важен автомобилен компонент. 

 Някои добавки са формулирани специално за смазване на частите на автоматичната скоростна кутия и за предоставяне на допълнителна защита от износване. Те също така могат да помагат за охлаждането на кутията и предотвратяването на прегряването.

Почистващите добавки могат да помогнат в отстраняването на отлагания и на замърсявания в системата. Това подобрява ефективността на кутията и гладкостта на превключването на предавките.

Антифрикционни добавки се използват за намаляване на триенето в автоматичната скоростна кутия и за подпомагане на по-гладката работа на предавките. Те подобрят ефективността и да удължат живота на трансмисията.

 Някои продукти съдържат компоненти, които предпазват от корозия и ръжда в автоматичната скоростна кутия, осигурявайки допълнителна защита за металните части.

Изберете качествени добавки за поддръжка на Вашия автомобил. Този вид добавки са създадени с цел използване за почистване на различни филтриращи системи в автомобилите. Използвани по правилен начин и през подходящи интервали от време, те могат да отложат подмяната или ревизията на скъпи части. Принципа на употреба е сходен с този на добавките за охладителната система или тези подобрителите за масло.

Чрез превантивната употреба на надеждни добавки за поддръжка можете да си спестите скъпите ремонти и да отложите подмяната на DPF или други филтри за твърди частици, EGR клапани или турбини. 

В AutoMarks ще откриете богата палитра от качествени добавки за поддръжка с доказан произход. Както, разбира се и множество добавки за автомобили от различни ествество. Заложете на познати производители, които имат години опит в областта и предоставят сигурни резултати.

BARDAHL Почистване на EGR, 300мл
-9 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR1117
ВАRDАНL ЕGR Vаlvе Сlеаnеr e дoбaвĸa ĸъм дизeлoвo гopивo зa пoчиcтвaнe нa EГP ĸлaпaн бeз paзглoбявaнe. Πpeмaxвa oтлaгaния oт cмoли, въглepoдни дeпoзити и нaгapи пo ЕGR ĸлaпaнa. Bъзcтaнoвявa нopмaлнaтa циpĸyлaция нa въздyшния пoтoĸ ĸъм гopивнитe ĸaмepи. Ocигypявa oптимaлнo изгapянe и пoвишaвa пpoизвoд..
22.05 лв. 24.35 лв.
Купи
Добавка Xado Atomex Multi Cleaner за почистване на бензинова горивна система, 250мл
-35 %
Производител: XADO Модел: XA 40013
Добавка ATOMEX Multi Cleaner бензин 225ml е продукт предназначен за комплексно почистване на горивната система. Продуктът съдържа ревитализант, с помощта на който се изгражда антиизносващо покритие в рамките на следващите 5000км.По време на редовна експлоатация на вашия автомобил и шофиране със замъ..
33.00 лв. 51.15 лв.
Купи
Добавка Xado Atomex Multi Cleaner за почистване на дизелова горивна система и дюзи, 250мл
-35 %
Производител: XADO Модел: XA 40113
Добавка ATOMEX Multi Cleaner дизел 250ml е предназначен за комплексно и ефективно почистване на горивната система и дюзите на вашия автомобил до ниво на техническа чистота. Съдържа РЕВИТАЛИЗАНТ, който спомага за предпазване на триещите се детайли на системата от износване и корозия. Хадо Мулти Клинъ..
33.00 лв. 51.15 лв.
Купи
Добавка Xado VERYLUBE Turbo за масло и двигател, 125мл
-35 %
Производител: XADO Модел: XB 40060
XADO VERYLUBE TURBO е предназначен за комплексна защита на триещите се части на бензинови и дизелови двигатели, включително и турбо. Напълно синтетичен концентриран многокомпнентен продукт, проектиран въз основа на най-новите открития в трибологията и химията. Проектирана специално за двигатели с въ..
29.00 лв. 44.95 лв.
Купи
Добавка Xado Аtomex DPF Cleaner and Restorer за почистване и възстановяване на DPF филтри, 250мл
-35 %
Производител: XADO Модел: XA 30027
Високоефективен продукт за ефективна профилактика на DPF-а на вашия автомобил. Надеждно почиства и възстановява леко до средно запушени филтри.Високо ефективен комплексен продукт, предназначен за защита и възстановяване на DPF (Diesel Particulate Filter). Възстановява потока на запушения фи..
36.00 лв. 55.80 лв.
Купи
Добавка за почистване на DPF MANNOL DPF Cleaner, 400мл
-40 %
Производител: MANNOL Модел: MN 9958
Добавка за дизелово гориво за почистване и регенериране на всички видове филтри за твърди частици (DPF) без разглобяване и разглобяване. Подходящ за всички видове дизелово гориво и за всички видове дизелови двигатели, оборудвани и не оборудвани с автоматични системи за регенерация на DPF. Особено се..
16.50 лв. 27.40 лв.
Купи
Добавка за промиване и почистване на двигателя Wolver Motor Flush Adapter, 350мл
-40 %
Производител: WOLVER Модел: 210130
Ефикасна и първокласна добавка за почистване на бензинов и дизелов двигател, преди смяна на двигателното масло. Добавката изплаква перфектно двигателя и премахва внимателно всички утайки и натрупана мръсотия по системата. Неутрализира всички вредни агенти в старото масло, за да се избегне натруп..
6.50 лв. 10.80 лв.
Купи
Добавка за спиране на теч на хидравлика Mannol Power Steering Leak-Stop, 250мл
-45 %
Производител: MANNOL Модел: MN 9923
Специална добавка в течността на кормилното управление за предотвратяване и премахване на течове от кормилната система - (рейката). Елиминира течовете на усилвателя на волана, помпата и кормилната рейка, като значително удължава експлоатационния им живот. При редовна употреба увеличава експлоатаци..
9.20 лв. 16.65 лв.
Купи
Добавка за спиране на теч от хидравлика LIQUI MOLY, 35мл
НОВО -40 %
Производител: LIQUI MOLY Модел: LIM 1099
Благодарение на съдържащите се добавки, гума и пластмаса уплътненията в кормилните механизми получават оптимална грижа. Течове в зъбни колела, причинени от втвърдени или чупливи уплътнения предотвратени или отстранени. В допълнение, дупки и канали в скоростите са почистени и работата на маслото ..
11.90 лв. 19.75 лв.
Купи
Добавка за спиране на течове от хидравлика и автоматична скоростна кутия BARDAHL, 300мл
-10 %
Производител: BARDAHL - Масла Бардал Модел: BAR - 1755
Добавка за хидравлика Bardahl Automatic Transmission and Power Steering Stop Leak– уплътнител за автоматична скоростна кутия и хидравликата на волана.Свойства и функции на Добавка за хидравлика Bardahl:- С помощта на тази добавка за хидравлика можете да избегнете и да си спестите много проблеми. Пре..
34.00 лв. 37.80 лв.
Купи
Добавка ревитализант зa автоматични скорости XADO EX120, 8мл
-35 %
Производител: XADO Модел: XA 10031
Ревитализант XADO EХ120 автоматични скорости 8ml е металокерамична добавка запълваща паднала циментация и възстановяваща износените метални повърхности на автоматичните скоростни кутии. Подобрява работата на фрикционния пакет.EX 120 ХАДО зa автоматични скорости е превъзходен продукт за вашият автомо..
39.00 лв. 60.45 лв.
Купи
Добавка ревитализант зa бензинови двигатели XADO EX120, 8мл
НОВО -35 %
Производител: XADO Модел: XA 10035
XADO EX120 за бензинов двигател представлява продукт, който защитава и възстановява, ремонтирайки елементите на бензиновия двигател и двигателите, които са на газ и метан. За да обработите напълно двигателя, са нужни 3 ОПАКОВКИ XADO, използвани през 200 - 300 км! Препаратът образува нов металоке..
37.00 лв. 57.35 лв.
Купи
Показва 1 до 12 от 26 (3 страници)